PHARMACELL Α.Ε. Ι Animal Health Care & Nutrition



H PHARMACELL Α.Ε. Animal Health Care & Nutrition είναι κτηνιατρική εταιρία, με έτος ίδρυσης το 2009. Η αποστολή της είναι να καλύπτει επιτυχώς τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του κτηνιατρικού κλάδου. Το όραμά της είναι να παρέχει διαφοροποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, τόσο στον κλάδο των ζώων συντροφιάς, όσο και σε αυτόν των παραγωγικών ζώων.

Διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων, με κανάλια διάθεσης τα κτηνιατρεία, τις κτηνοτροφικές μονάδες όλων των ζώων, τα καταστήματα πώλησης ζωοτροφών τόσο για παραγωγικά ζώα όσο και για ζώα συντροφιάς. Εξυπηρετεί περισσότερους από 1.500 πελάτες πανελλαδικά. Η εγκατάστασή της 4.500 m2, περιλαμβάνει κέντρο Logistics, κατάστημα χοντρικής πώλησης κτηνιατρικών φαρμάκων, τη γραμμή παραγωγής συμπληρωμάτων ζωοτροφών σε μεγάλες συσκευασίες, καθώς και το εργαστήριο παραγωγής ειδικών συμπληρωμάτων, στερεής και υγρής μορφής, σε μικρές συσκευασίες, κυρίως για ατομική χορήγηση.

Στο διευρυμένο portfolio προϊόντων της περιλαμβάνονται:

  • Κτηνιατρικά φάρμακα
  • Συμπληρώματα Ζωοτροφών
  • Προϊόντα πρόληψης, θεραπείας και υγιεινής
  • Φυσικές τροφές για ζώα συντροφιάς

Αντιπροσωπεύει και διαθέτει αποκλειστικά στην Ελλάδα, εξειδικευμένα προϊόντα πολλών

οίκων του εξωτερικού.

Η Pharmacell λειτουργεί πάντα με γνώμονα την κτηνιατρική επιστήμη. Γι’ αυτό και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Στο πρόγραμμα MASTIN, που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή και το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ. Το πρόγραμμα αφορά στην παραγωγή ενός ενδομαστικού σκευάσματος, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών, για διάθεση στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Στο πρόγραμμα AMNOSELECT, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Τμήμα Ζωικής Παραγωγής) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Κτηνιατρικής). Πρόκειται για την «Ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων προεπιλογής φύλου, σε πρόβατα, με στόχο τη διατήρηση και αύξηση του γενετικού κεφαλαίου και της παραγωγικότητας, των αυτόχθονων φυλών υψηλής γενετικής αξίας».

Share!