Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος
το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΛΚΕ – ΑΠΘ
και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής ΚΕΑΓΡΟ – ΑΠΘ
σας προσκαλούν στην εκδήλωση
Αγροδιατροφή και Επιχειρήσεις
Ευκαιρίες συνεργασίας με την ερευνητική κοινότητα
Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, ώρα 16:00-18:30
στο Κτίριο του ΣΒΕ (26ης Οκτωβρίου 21, Παλαιά Σφαγεία)
Πρόγραμμα
16:00 ‘Εναρξη / Χαιρετισμοί
16:10 – 16:20 Έρευνα και καινοτομία στον Αγροδιατροφικό Τομέα
Ο. Μενκίσογλου-Σπυρούδη, Ομότιμη καθηγήτρια, Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ, Πρόεδρος ΚΕΑΓΡΟ «Ερευνητικές Υποδομές στον Αγροδιατροφικό Τομέα: Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής ΑΠΘ – Τεχνογνωσία, Επιστημονική Υποστήριξη και Διασύνδεση με τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία» – Παρουσίαση
16:20 – 17:10 Έρευνα και καινοτομία στους τομείς των τροφίμων και της μεταποίησης
Συντονιστής: Μ. Τσιμίδου, Ομότιμη καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας
Συμμετέχοντες:
Κ. Κουτσουμανής, Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας «Εργαλεία λήψης αποφάσεων στη βιομηχανία τροφίμων» – Παρουσίαση
Α. Παρασκευοπούλου, Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας «Συστατικά με λειτουργική δράση: Διαμόρφωση της δομής και της ευχυμίας νέων προϊόντων τροφίμων» – Παρουσίαση
Ι. Μουρτζίνος, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας «Ανάπτυξη τροφίμων καθαρής ετικέτας» – Παρουσίαση
Ν. Νενάδης, Επ. καθηγητής, Τμήμα Χημείας «Ενισχύοντας την προστιθέμενη αξία τροφίμων με την υποστήριξη ισχυρισμών υγείας/διατροφής: Η περίπτωση του παρθένου ελαιόλαδου» – Παρουσίαση
Ερωτήσεις – Συζήτηση
17:10 – 17:50 Έρευνα και καινοτομία στον τομέα της ζωϊκής παραγωγής
Συντονιστής: Θ. Κωτσόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας
Συμμετέχοντες:
Π. Φορτομάρης, Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής και Β. Τσιούρης, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής «Ερευνητικές δράσεις και αποτελέσματα διασύνδεσης συστημάτων εκτροφής με αλυσίδες αξίας προϊόντων ζωικής προέλευσης» – Παρουσίαση
Η. Γιάννενας, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής «Καινοτόμες Ζωοτροφές για καινοτόμα προϊόντα ζωικής προέλευσης» – Παρουσίαση
Ερωτήσεις – Συζήτηση
17:50 – 18:30 Πρωτοβουλίες υποστήριξης Καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα: Καινοτόμα εργαλεία στις υπηρεσίες της αγρο-διατροφικής αλυσίδας
Συντονιστές: Σ. Κουνδουράς, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας και Ε. Τόκα, Υπεύθυνη Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΛΚΕ ΑΠΘ
Συμμετέχοντες:
Ν. Καλογιούρη, Επ. καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας «Σύγχρονες αναλυτικές μέθοδοι σε συνδυασμό με προηγμένα χημειομετρικά εργαλεία για τη διερεύνηση του αποτυπώματος και τη διασφάλιση της αυθεντικότητας των τροφίμων» – Παρουσίαση
Κ. Καρυώτης & Α. Ζαλίδης, Υποψήφιοι Διδάκτορες, Τμήμα Γεωπονίας «Καινοτόμα εργαλεία ανάλυσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών σε διάφορα στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας» – Παρουσίαση
Π. Xαντζή, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΑΠΘ «Δημιουργία ετικέτας (brand naming) προϊόντων μειωμένου ανθρακικού αποτυπώματος. (Ο ρόλος του πλαισίου Παρακολούθησης, Αναφοράς και Επαλήθευσης (MRV) στη δέσμευση του άνθρακα – έργο CARBONICA – HORIZON 2020)» – Παρουσίαση
Ερωτήσεις – Συζήτηση
.